Ondersteuners

Overzicht van de onafhankelijke cliëntondersteuners in Zaanstad.

Vind een geschikte ondersteuner voor jou!


Team Ervaringsdeskundigen Zaanstad (TED)

Getrainde ervaringsdeskundigen die ervaring hebben met problematiek zoals: alcohol -en/of drugsverslaving, schulden, psychische problemen en dak- en/of thuisloos zijn. De ervaringskennis wordt in gezet om anderen te helpen hun leven weer op de rit te krijgen. » Informatie en ervaringen Team Ervaringsdeskundigen Zaanstad (TED)


Jongeren Ervaringsdeskundigen (JEZ)

De getrainde Jongeren Ervaringsdeskundigen helpen andere jongeren met problemen. De ervaringsdeskundigen kijken samen met jongeren naar oplossingen voor hun problemen.  » Informatie en ervaringen Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ)


Zaanse Ouders Ervaringsdeskundigen (ZOED)

Laagdrempelige ondersteuning voor ouders van een kind/jongere met een psychische kwetsbaarheid. De Ervaren Ouders hebben elk eigen kennis van problematiek zoals autisme, suïcide, ADHD, verslaving en meer. » Informatie en ervaringen Zaanse Ouder Ervarings Deskundigen (ZOED)


Vrijwillige Ouderen Adviseurs

Hulp voor senioren op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën, waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Samen zoeken naar passende oplossingen voor de hulpvraag in aansluiting op de eigen wensen en behoeften. » Informatie en ervaringen Vrijwillige Ouderen Adviseurs (VOA's)


MEE Amstel en Zaan

Gewoon meedoen, ook als jij of jouw kind een beperking of chronische ziekte heeft. Soms heb je daar ondersteuning bij nodig. Bij MEE kijken we samen met jou wat er nodig is, zodat je zelf weer verder kunt. » Informatie en ervaringen MEE Amstel en Zaan


Persoonlijk- en Familiegroepsplan
In een Familiegroepsplan geven ouders/gezinnen bijvoorbeeld aan hoe ze de opvoed- en opgroeisituatie voor hun kind(eren) willen verbeteren en welke hulpverlening daar bij kan helpen. Voor individuele problemen kan een Persoonlijk Plan worden opgesteld. Bijvoorbeeld bij problemen door ziekte, scheiding of vanwege schulden. Samen met familie, vrienden en kennissen in de omgeving wordt een plan opgesteld. Ondersteuners helpen bij het opstellen en hulpverleners gaan op basis van dit plan aan de slag.

Eigen Plan

Voor iedereen die zorgen heeft over opgroeien van kinderen, scheiding, ziekte, schulden, ruzie, mantelzorg, wonen en alleen zijn. » Informatie en ervaringen Eigen Plan

Eigen Kracht-conferentie

Alles rondom opvoeden en jeugd. Wij brengen familie, vrienden en kennissen samen. » Informatie en ervaringen Eigen Kracht-conferentie

Overige ervaringsdeskundigen en ondersteuners

Humanitas Ondersteuning

Helpt om op jouw eigen manier te blijven leven

Telefoon: 06 - 22540187
E-mail: zaanstreek@humanitas.nl
Website Humanitas


Buurtgezinnen

Gezinnen ondersteunen gezinnen bij opvoeding

Telefoon: 06 - 121 40 374
E-mail: irma@buurtgezinnen.nl
Website Buurtgezinnen


Per Saldo

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Telefoon: 0900 - 742 48 57
Website Per Saldo


Juridisch Loket

Gratis (juridisch) advies van ervaren juristen

Telefoon: 0900 - 8020
Website Juridisch Loket
Stichting Moe

Mantelzorgers onder elkaar

Telefoon: 06 - 444 60 693
E-mail: moezaanstad@upcmail.nl


Zaankanters voor elkaar

Hulp vragen en aanbieden aan elkaar

Telefoon: 075 - 20 600 10
E-mail: info@zaankantersvoorelkaar.nl Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl